Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

« BLUE GALAXY » ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ – Stand By στο λιμάνι της Σούδας!

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-5-2016



Οι μηχανές ενός πλοίου είναι η ψυχή του και οι Μηχανικοί και οι άνθρωποι της ομάδας της Μηχανής είναι οι «αφανείς ήρωες», οι Ναυτικοί που εργάζονται ακούραστα μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα «υποβρύχια» διαμερίσματα του καραβιού.

Στο arxipelagos.com τιμάμε και θαυμάζουμε το έργο όλων των Ναυτικών που εργάζονται στους χώρους των μηχανών και όταν μας δίνεται η ευκαιρία, προβάλλουμε τη δουλειά τους και τη ζωή στη θάλασσα.


Στο ΕΓ/ΟΓ «Blue Galaxy» της Blue Star Ferries, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να κατεβούμε και να επισκεφτούμε τους χώρους των μηχανών.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να απαθανατίσουμε στους φακούς μας τη διαδικασία του Stand By μόλις ελάχιστα λεπτά πριν από την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Σούδας για τον Πειραιά.

Αφουγκραστήκαμε τον ξεχωριστό ήχο των 2 Pielstick που μόλις μπαίνουν σε λειτουργία και ζεσταίνονται να είναι έτοιμες για το μακρύ ταξίδι και νιώσαμε τις στροφές των αξόνων και τη δύναμή τους.

Εκεί συναντήσαμε στα γιαπωνέζικα χειριστήρια του Control Room, τον έμπειρο Α” Μηχανικό του πλοίου, κ. Γεράσιμο Κόκκαλη με καταγωγή από τη Σάμη της Κεφαλονιάς.

Τον Μαστρό-Γεράσιμο είχαμε πρωτογνωρίσει από το αφιέρωμα μας στο Blue Star Ithaki πριν από ένα χρόνο περίπου.

Λίγα λεπτά μετά τα χειριστήρια δόθηκαν στη Γέφυρα και όλα ήταν έτοιμα πλέον για το το ταξίδι – επιστροφή στον Πειραιά!

Κάμερα: Σίμος Μιχάλογλου
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Σουλτάνης



ΒΙΝΤΕΟ.





ΠΗΓΗ. 1. arxipelagos.com
          2. google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου