Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται το Qoros QROSS!

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-2-2014


Ένα τρίτο μοντέλο θα αποκτήσει σύντομα η γκάμα της Qoros.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsAuto.gr, η κινέζικη μάρκα έχει έτοιμο ένα compact crossover, το QROSS. 

Το όνομα προέκυψε από την… έξυπνη ένωση του αρχικού γράμματος της μάρκας και της λέξης cross-over. Σχεδιαστικά θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Qoros 3 Cross Hybrid Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί πέρυσι τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Η γραμμή παραγωγής του QROSS θα είναι στην πόλη Χανγκτσού της Κίνας, εκεί όπου κατασκευάζονται τα 3 Sedan και 3 hatch. 
 Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης της παραγωγής ανάλογα με τη ζήτηση κάθε μοντέλου, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το κόστος των αυτοκινήτων (η τιμή του Qoros 3 Sedan ξεπερνά στην Ευρώπη τα 20.000 ευρώ!).
Διαθέσιμος κινητήρας θα είναι ο 1.6 βενζίνης, ατμοσφαιρικός ή turbo (με 126 και 156 PS αντίστοιχα), ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο (προαιρετικά και με διπλού συμπλέκτη ίδιου αριθμού σχέσεων) και πληροί τις προδιαγραφές Euro 5. 
Η Qoros είχε ανακοινώσει από πέρυσι ότι εξελίσσει έναν τρικύλινδρο 1.2 με turbo και αυτόματο ψεκασμό, ο οποίος θα συνδύαζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Δεν αποκλείεται το υβριδικό σύστημα να είναι έτοιμο το 2015 και να το δούμε στα μοντέλα της μάρκας, ανάμεσά τους και στο QROSS.
Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation.


ΠΗΓΗ. newsauto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου